Over het ontwerp


Het ontwerp zal de look en feel bepalen van het merk.

Sjabloon
De verpakking moet worden ontworpen op een sjabloon. Een sjabloon toont de omtrek en snit van de verpakking. Het sjabloon zal worden aangeleverd als een Adobe Illustrator-bestand, dat kan worden gebruikt om een eigen ontwerp op basis van het lettertype, de kleur en beelden te creëren. Houdt er rekening mee dat de kleuren kunnen variëren tussen het beeldscherm en het uiteindelijke resultaat.

Meer gedetailleerde instructies zullen samen worden opgestuurd met de templates.

Wettelijke tekst
Elk product moet een wettelijke tekst hebben op de verpakking. Deze wettelijke tekst informeert de klanten over de ingrediënten, hoe dit de functie van het product ondersteunen en  hoe het product moet worden gebruikt. Deze informatie is vereist en kan niet worden gewijzigd. Er is geen vaste positie op de verpakking waar deze wettelijke tekst moet worden geplaatst. Hoeveel ruimte de tekst zal innemen ligt aan het aantal talen dat u op de verpakking wenst. Er zijn voorschriften voor de minimale hoogte van het gebruikte lettertypen voor de wettelijke tekst.
Na de orderbevestiging zal Cobeco Pharma de wettelijke tekst leveren samen met een blanco sjabloon.

Als u advies of een helpende hand nodig heeft bij het maken van het etiket of de complete look en feel van het merk kunt u dit aangeven. Ons gespecialiseerde team van DTP’ers en grafisch ontwerpers zijn meer dan blij om u hiermee te helpen.

Barcode
Er zijn twee mogelijkheden voor de barcode. U kunt een Cobeco Pharma barcode gebruiken of uw eigen barcode gebruiken.

Er zijn een aantal belangrijke richtlijnen voor de plaatsing en het gebruik van barcodes. Gebruik altijd 100% zwart voor barcodes. Gebruik bij schaalvergroting altijd schaal lineair (schaal hoogtes en breedte met hetzelfde percentage). De barcode zelf heeft een minimale breedte van 25 mm. De lijnen moeten minimaal 5 mm hoog zijn. Er moet ook 3 mm vrij van druk zijn rond de barcode.